Seizoensfinale

Voordat het zogenaamde festivalseizoen in volle gang is sluiten wij elk jaar symbolisch het clubseizoen af. Dit is een moment dat we alle partners en creatieve collectieven bij elkaar brengen om feestelijk de zomer in te luiden. Dit jaar pakte we groots uit. 

Aantal bezoekers:
1000+

Duur productie:
60 uur

Projectfeit:
Het enige festival in het zuiden waar een mix van techno, house, R&B, latin en soul bij elkaar komt op de dansvloer.

Club Smederij ontstond vier jaar geleden als antwoord op het eenzijdige aanbod in de Tilburgse uitgaansmarkt. Naast de Korte Heuvel en het Piusplein was het niet veel soeps. Dat moest anders, en anders werd het. Wat begon als een pop-up locatie met ruimte voor artistiek talent en breder kwalitatief concept dan de 3 halen 2 betalen uit je lokale dorpskroeg is uitgegroeid tot een heuse ontmoetingsplek met alle kleuren van de muzikale regenboog. Die diversiteit aan aanbod vieren we een keer per jaar op de seizoensafsluiter van de Smederij. We nodigen onze vaste partners en organisaties uit om een slot te pakken op een 14 uur durend festival met 15 verschillende partners. Het is een traktatie aan de bezoeker: en zo wordt de productie dan ook ingericht. De Smederij tuin werd omgetoverd tot een heus festivalterrein met een 10 meter breed podium, een foodcorner en de nodige kunst. Als je de knusse binnentuin ziet zou je niet zeggen dat het mogelijk is. Maar waar een wil is, en waar betrouwbare professionele partners zijn, is een weg.

Qua technische invulling deed het niet onder voor een festival. Het doel is dat de bezoeker naar huis gaat met een totaalbeleving. Niet alleen is de programmering bijzonder: geluid, eten en comfort is tot in de puntjes verzorgd. Toch houden we het intiem. Het doel is niet groter groter groter, het moet passen bij de gedachte en visie die we uitdragen met het Smederij team. De plek is vooral een ontmoetingsplek, een plek waar je jezelf kan zijn en waar iedereen geaccepteerd wordt. Natuurlijk zijn we trots dat we dit hebben kunnen organiseren tussen het Tilburgse industriële erfgoed. De combinatie van de oude panden, het groen, en de mensen maakt een prachtige plek in het centrum van Tilburg.

Neem hier contact op met Rick, hij kan je alles vertellen over zakelijke evenementen!

rick@montopinto.nl
+31 6 170 005 28

Bel mij terug!

Bel mij terug!