Kaapstad 2018

De aantrekkingskracht van de Tilburgse binnenstad vergroten in de rustige zomermaanden. Met die boodschap gingen wij aan de slag om een totaal nieuw evenement te ontwikkelen om Tilburg op verschillende manieren op de kaart te zetten. Een uniek evenement in zijn soort.

Aantal bezoekers:
duizenden

Duur productie:
2 dagen opbouw, 3 dagen show en 1 dag afbouw

Projectfeit:
Dit evenement werd in circa 10 weken ontwikkeld en geproduceerd. Het resultaat was een nieuw evenement met genoeg groei ambities voor de toekomst.

Tilburg rust in de zomer na een druk evenementen-seizoen uit. De kermis is weg en veel mensen gaan op vakantie. In die zes weken zomervakantie gebeurt er eigenlijk net te weinig om Tilburg extra aantrekkelijk te maken voor inwoners, maar ook voor de toeristen die in en rondom Tilburg verblijven. De ondernemers in de binnenstad merken ook een dip in de omzetten. Na het succes van het organiseren van Koningsdag 2017, waarbij de gehele stad bruiste en verbonden was, roept Tilburg om een grootschalig, eigen evenement waarbij de stad zich op z’n best kan tonen en waarbij verbondenheid groots moet zijn.

Bezoekers kwamen in groten getale op de binnenstad en het evenement af. Het infopunt voorzag deze nieuwsgierige bezoekers van het volledige programma en plattegronden waarvan er duizenden over de toonbank zijn gegaan. De stad, de winkels en de terrassen waren goed gevuld waardoor de ondernemers in het centrum indirect meeprofiteerden. De publiciteit rondom Kaapstad was boven verwachting en heeft zeker de aantrekkingskracht van Tilburg versterkt. Ook zijn de visie en missie volbracht: Tilburg in de zomermaanden op de kaart zetten door middel van een nieuw evenement met groeipotentie. Ook de gestelde doelen om samenwerkingen te stimuleren tussen de cultuursector en ondernemers zijn behaald. Het idee om een eerste wauw-effect te creëren en vanuit daar de komende jaren door te bouwen is een succes gebleken.

Mede dankzij de programmatische en organisatorische kracht van Montopinto is Kaapstad in de binnenstad van Tilburg beresterk uit de startblokken geschoten.

In het eerste jaar is een stevig fundament neergelegd voor de komende edities. Sterker nog: Kaapstad heeft de potentie uit te groeien tot dé parel van Tilburg. Montopinto heeft de juiste balans weten te vinden tussen zelfstandig opereren en tijdig de opdrachtgever betrekken bij belangrijke keuzes. Zeker bij een cultureel/creatief evenement als Kaapstad ben je bij hen aan het juiste adres.

Stefan van Aarle, Regisseur binnenstad Tilburg.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een openbaar publieksevenement? Erwin kan je er alles over vertellen!

Erwin@montopinto.nl
+31 6 549 28 871

Bel mij terug!

Bel mij terug!