Kaapstad 2019

In 2019 kreeg Kaapstad een vervolg om de aantrekkingskracht van de Tilburgse binnenstad in de zomermaanden te vergroten. Ook dit jaar werd de binnenstad van Tilburg drie dagen lang gekaapt door lokale, nationale en internationale kunstenaars die zorgden voor verbazing, een lach en verwondering. Kunst in de openbare ruimte kreeg dankzij Kaapstad weer een nieuwe dimensie. 

Aantal bezoekers:
duizenden

Duur productie:
2 dagen opbouw, 3 dagen show en 1 dag afbouw

Projectfeit:
Na een succesvolle eerste editie van Kaapstad werd in augustus 2019 de Tilburgse binnenstad opnieuw gekaapt door een 30-tal lokale, nationale en internationale kunstenaars. Het aantal bezoekers groeide t.o.v. 2019 met bijna 20%. 

In de Tilburgse zomer rust iedereen uit van een druk evenementen seizoen, met de kermis net achter de rug en de vakantie nog in volle gang. In de zomervakantie gebeurt er nog te weinig om Tilburg aantrekkelijk te maken voor inwoners en toeristen.
Bezoekers kwamen ook dit jaar weer in grote getalen op de binnenstad af en het evenement af. Ze kwamen soms specifiek soms bij toeval Kaapstad in de winkelstraten tegen. Het infopunt, dit jaar gevestigd op het Pieter Vreedeplein, voorzag nieuwsgierige bezoekers van een programma en plattegrond waarvan er duizenden over te toonbank zijn gegaan. Het was dit jaar 20% drukker dan de vorig jaar wat positief is voor de ondernemers in de binnenstad.

De programmering was dit jaar ook uitgebreider dan vorig jaar met meer focus op live performance en een diversere interactie met het winkelend publiek.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een openbaar publieksevenement? Erwin kan je er alles over vertellen!

Erwin@montopinto.nl
+31 6 549 28 871

Bel mij terug!

Bel mij terug!