FONTYS INTRODUCTIE
2023

FONTYS INTRODUCTIE
2023

EEN FEESTELIJK WELKOM VOOR 10.000 NIEUWE STUDENTEN!

Jaar
0
Aantal bezoekers
0
Duur productie
0 dagen

Fontys behoort tot een van de grootste Hbo opleiders in Nederland, is ontstaan in 1997 en telt inmiddels ca. 40.000 studenten, meer dan 5000 medewerkers en zit verspreid over zes steden.

Montopinto is als vaste eventpartner voor de introductie van Fontys verantwoordelijk voor het organiseren van een onvergetelijke week voor jaarlijks ruim 10.000 nieuwe studenten! In 2023 organiseerde Montopinto alle centrale introductie activiteiten te organiseren welke bestaan uit:
3 campings en stadsdagen in Eindhoven, Tilburg en Venlo én het afsluitende festival voor 10.000 studenten in Tilburg.

Een productie die in het totaal ruim 13 dagen duurde vanaf het eerste hek tot het laatste prulletje die bijzonder goed is verlopen!
Montopinto Events was voor al deze onderdelen volledig verantwoordelijk voor de productionele voorbereiding, opbouw, uitvoering en afbouw. Samen met al onze partners hebben we ervoor gezorgd dat al deze studenten een onvergetelijke introductie hebben gehad.

Nieuwe stadsdag en bruisende campings!
In 2023 bedachten en organiseerde wij een vernieuwde stadsdag, grote BBQ evenementen in Eindhoven (3.800 studenten) en Tilburg (1.300 studenten). Dit was een groot spektakel! Daarnaast organiseerde wij voor deze editie ook weer twee pop-up campings in Tilburg en Eindhoven.

Festival!
In 2023 organiseerde wij het Purple Festival in het Leijpark te Tilburg. Een groene oase waar alle studenten neerstreken. We heette deze dag 10.000 studenten van harte welkom. Er waren in het totaal vier verschillende area’s en er was ruim aanbod aan goed eten en bruisende drankjes.
In totaliteit vervoerden we zo’n 5.000 studenten met pendelbussen, een complexe operatie maar ontzettend goed verlopen is.

EEN WARM WELKOM VOOR 10.000 NIEUWE STUDENTEN!

Jaar
0
Aantal bezoekers
0
Duur productie
0 dagen

Fontys behoort tot een van de grootste Hbo opleiders in Nederland, is ontstaan in 1997 en telt inmiddels ca. 40.000 studenten, meer dan 5000 medewerkers en zit verspreid over zes steden.

Na twee corona jaren waarin de introducties niet of slechts beperkt konden plaatsvinden konden in 2022 eindelijk weer álle remmen los! Montopinto is als vaste eventpartner voor de introductie van Fontys verantwoordelijk voor het organiseren van een onvergetelijke week voor jaarlijks ruim 10.000 nieuwe studenten! In 2022 heeft Fontys ons gevraagd om alle centrale introductie activiteiten te organiseren welke bestaan uit:
3 campings en stadsdagen in Eindhoven, Tilburg en Venlo én het afsluitende festival voor 14.000 studenten in Tilburg.

Een productie die in het totaal ruim 13 dagen duurde vanaf het eerste hek tot het laatste prulletje die bijzonder goed is verlopen!
Montopinto was voor al deze onderdelen volledig verantwoordelijk voor de productionele voorbereiding, opbouw, uitvoering en afbouw. Samen met al onze partners hebben we ervoor gezorgd dat al deze studenten een onvergetelijke introductie hebben gehad.

Bijzondere vernieuwing!
Nieuw in de recente Fontys geschiedenis is de Purple camping in Eindhoven, waar studenten voorheen in een binnen locatie sliepen kozen wij ervoor om in 2022 een pop-up camping te realiseren. Een braakliggend terrein van 40.000m2 bouwden we om naar een camping waar zo’n 2200 studenten konden overnachten met tijdelijke faciliteiten zoals douches, toiletten, ruim 120 groepstenten, stroom en een grote tent voor feesten, het ontbijt en ontmoeten! Deze camping zorgde voor een gegarandeerd feest! Ook in Venlo organiseerde we in 2022 voor het eerst een camping.

Festival!
Omdat in 2020 en 2021 geen normale introductie kon plaatsvinden met een écht festival breidde we de capaciteit uit van 10.000 naar 14.000 bezoekers zodat deze studenten ook de kans konden krijgen om Purple te ervaren! Op donderdag 25 augustus vond het festival plaats in de Tilburgse spoorzone, waarbij we zo’n 5000 studenten met bussen naar Tilburg vervoerde. Een festival met zes podia midden in de Spoorzone met een mix van binnen en buiten en voor ieder wat te beleven. Hierbij moesten we rekening houden met alle kantoren en overige Spoorzone bewoners, de verbouwingen die in het gebied gaande zijn en de impact op de omgeving gezien het terrein centraal in de stad was.

GENIETEN VAN JOUW WOW MOMENT? GA MET ONS DE KLIM AAN!

Meer weten over ons?